Hur vi på Köttmästarna jobbar med Svenskt Kött.
Sedan starten 1974 har vi enbart styckat djur som är födda, uppväxta och slaktade i Sverige.
Den Svenska djurskyddslagen garanterar att djuren föds upp i en närmiljö där de kan utöva sina naturliga beteenden. Suggor skall få gå fritt och inte hållas bundna eller vara fixerade.
*Det är i Sverige förbjudet att i tillväxtfrämjande syfte ge djuren anitbiotika. Detta förbjöds i Sverige 1986. I Sverige är antibiotika för veterinärmedicinskt bruk receptbelagt. Antibiotika får inte användas utan veterinärmedicinska skäl. (*Källa SVA)
10 goda skäl att välja svenskt kött!
- Svenska grisar, nötboskap, får och lamm är uppfödda enligt världens mest omfattande djurskyddslag.
- Svenska grisar, nötboskap, får och lamm är friska djur. Den svenska djuruppfödningen har EU:s lägsta antibiotikaanvändning.
- Respekt för djurens behov av naturligt beteende: I Sverige har vi lagstadgat krav på utrymme och djurskötsel över EU-nivå.
- De svenska grisarna får strö och får behålla sin knorr.
- De svenska korna, fåren och lammen går på sommarbete.
- Öppna landskap: Tack var det öppna betade landskapet kan många arter av växter, fåglar och insekter leva.
- Du bidrar till ett resursklokt användande av hela djuret när du köper charkuterier med svensk köttråvara.
- Svenskt kött är lokalt producerat. Det bidrar till en levande svensk landsbygd.
- Genom att köpa svenskt kött och charkuterier med svensk köttråvara är du med och skapar arbetstillfällen i Sverige.
- Dessutom: Kött ger dig högvärdigt protein, järn, mineraler och vitaminer.